fbpx

Alexanders tankar om Spike Chunsofts kommande spel

Förra veckan hade Spike Chunsoft, det företag som utvecklat två av mina favoritspelserier (Danganronpa och Zero Escape) en livesändning där de visade upp fyra spel som är på väg hit till väst.

Vi kan väl börja med att prata om elefanten i rummet: Jag är sjukt besviken på att de spelade på Danganronpa- och Zero Escape-fans förhoppningar genom att tagga ett Instagram-inlägg om streamen med ”#danganronpa” och ”#zeroescape” när det enda som hade med Danganronpa att göra var att en från Danganronpa-teamet var med och pratade om Zanki Zero, samt att Danganronpa-prylar lottades ut. Zero Escape var det ännu värre med, då det enda som hade med serien att göra var att ett spel som liknar ZE visades upp, samt att Kotaro Uchikoski skrivit manus till bonusinnehållet i Steins;Gate Elite för PS4 och PC.

Utöver det tycker jag att streamen var mycket bra. Av de fyra spel vi fick tänker jag köpa minst tre. Det kan väl inte vara något annat än ett bra betyg? Vi tar och går igenom spelen, ett efter ett.

PixelJunk Monsters 2:

Det här var nog det spel som intresserade mig minst, men jag skulle ljuga om jag inte sa att det såg fruktansvärt charmigt ut. Tower defense är kul, men det är inte precis min favoritgenre. Dock väger den charmiga grafiken upp för det och om detta någon gång kommer på en rea kanske det hamnar i min samling.

428: Shibuya Scramble:

Innan streamen hade jag aldrig hört talas om det här, men det blev snabbt något att hålla ögonen på. Det påminner om Zero Escape med sina många slut samt flödesschemat som visar hur ens val hänger ihop, men det är snarare Zero Escape-serien som tagit inspiration från detta än tvärtom, då detta släpptes två år före det första Zero Escape-spelet i Japan. Detta i kombination med att spelet visar handlingen från flera olika perspektiv och använder sig av stillbilder med riktiga skådespelare bäddar för något riktigt intressant. När detta kommer till väst är det ett givet köp.

Steins;Gate Elite:

Jag har fått Steins;Gate rekommenderat för mig flera gånger tidigare, men jag har aldrig spelat det. Nu är det väl dags, antar jag. Jag är ett stort fan av visual novels med inslag av mysterier och tidsresor, vilket verkar vara precis vad detta spel handlar om. Det ska bli riktigt kul att ta del av denna upphottade version, även om jag är osäker på om jag ska spela spelet på någon av mina stationära maskiner eller på min Switch, då extrainnehållet skiljer sig lite mellan dessa. Det lutar nog dock mot Switch, i och med att det är trevligt att spela den här typen av spel både bärbart och stationärt.

Zanki Zero: Last Beginning:

Det här var den största anledningen att jag såg streamen. Zanki Zero är Danganronpa-teamets nästa projekt och är en grottkravlare (jo, nu heter det så) som handlar om åtta personer som är de sista överlevande efter en katastrof som utplånat resten av mänskligheten och översvämmat stora delar av jorden. Dessa åtta är kloner vars kroppar har en livslängd på 13 dagar från barndom till död av hög ålder, men döden är bara ett tillfälligt hinder, då de kan klonas på nytt och bli starkare. Det här verkar riktigt spännande och är ett givet köp för min del. Dessutom påminner det  lite grann om Danganronpa stilmässigt och det är ju alltid en bonus. Är det ens hälften så bra är jag nöjd.

Glad påsk, kära läsare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *