fbpx

Farewell, My Turnabout – 20 mars 2018


Idag är det den 20 mars 2018. Det är nog, för de flesta, en helt vanlig tisdag, men för Ace Attorney-fans som jag är det ett speciellt datum. Phoenix Wright: Ace Attorney: Justice For All utspelar sig nämligen mellan den 16 juni 2017 och 23 mars 2018 och det är idag, 20 mars, som det sista kapitlet i spelet, ”Farewell, My Turnabout”, börjar. I den här artikelserien ska jag dag för dag gå igenom vad som händer i spelet.

Idag händer följande:

Phoenix Wright och kusinerna Fey befinner sig på Gatewater Imperial Hotel för att se prisutdelningen Hero of Heroes Grand Prix, där ett pris delas ut varje år till årets TV-hjälte. År 2018 går det till ”The Nickel Samurai”, spelad av skådespelaren Matt Engarde.

Efter prisutdelningen ska en scenshow hållas innan Matt Engarde ska ha en presskonferens där han ska avslöja något, men kort innan scenshowen äger rum går ett meddelande ut i hotellets högtalare: På begäran av polisen har showen och presskonferensen ställts in. Samtidigt dyker en mystisk portier upp och talar om att någon har ringt till hotellet och frågat efter Maya, som följer med honom för att ta samtalet.

Kort därefter stöter Phoenix på den kaxiga fotografen Lotta Hart och den fumliga polisen Dick Gumshoe, som är mitt uppe i en intensiv diskussion, under vilken Gumshoe råkar avslöja att ett mord har begåtts på hotellet. Mordoffret är ingen mindre än Juan Corrida, skådespelaren bakom ”The Jammin’ Ninja”, Nickel Samurais främste TV-konkurrent och Matt Engarde har gripits som huvudmisstänkt.

För att göra det värre kontaktas Phoenix via radio av en mystisk man som säger att han har kidnappat Maya,samt att om inte Phoenix tar sig an att försvara Engarde i domstolen och få honom frikänd under rättegångens första dag kommer hon att dö. Phoenix ser sig tvingad att gå med på dessa krav, trots att Gumshoe talar om att alla bevis pekar mot att Engarde är skyldig.

Samtidigt har Maya ett kort samtal med en mystisk man på en okänd plats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *