fbpx

Farewell, My Turnabout – 21 mars 2018

Idag är det den 21 mars 2018, vilket betyder att det är dags för del 2 i artikelserien där vi dag för dag går igenom Farewell, My Turnabout, det sista kapitlet i Phoenix Wright: Ace Attorney: Justice For All.

Idag händer följande:

Efter gårdagens händelser besöker Phoenix Wright Matt Engarde i häktet för att erbjuda sina tjänster som advokat, enligt kidnapparens krav. Efter mycket om och men lyckas han med detta, efter att ha försäkrat sig om att Engarde inte mördade Juan Corrida.

Med detta gjort börjar han leta efter ledtrådar för att kunna lösa fallet och träffar för första gången på Matt Engardes manager Adrian Andrews, som vägrar berätta vad hon vet om mordet. I samband med detta hittar Phoenix ett antal intressanta ledtrådar, så som ett fyllt vinglas som står prydligt på mordplatsen trots att den i övrigt är fullständigt kaotiskt, samt att Lotta Harts kamera har blivit mystiskt stulen.

Kort därefter träffar Phoenix sin vän/rival Miles Edgeworth för första gången sedan slutet av det föregående spelet. Edgeworth talar om att en kvinna vid namn Celeste Inpax, Adrian Andrews mentor och Juan Corridas före detta manager, tog livet av sig ett tag innan mordet hände. Corrida var den första som hittade hennes kropp och misstänks ha tagit/förstört det självmordsbrev bläck på hennes hand visar att hon skrev. Kort därefter hade Andrews också försökt ta livet av sig, men misslyckas. Detta visar sig vara precis den pusselbit Phoenix behöver för att få Andrews att börja prata med honom.

Samtidigt försöker Maya fly från vinkällaren där hon är inlåst, med okänt resultat…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *