fbpx

Farewell, My Turnabout – 23 mars 2018

Idag är det dags för den sista delen i artikelserien om Farewell, My Turnabout, det sista kapitlet i Phoenix Wright: Ace Attorney: Justice For All. Det är den 23 mars och dags för den spännande upplösningen.

Idag händer följande:

Phoenix kontaktas av Gumshoe, som talar om att polisen arbetar hårt för att hitta och frita Maya. Om Phoenix bara kan dra ut på rättegången tillräckligt länge kan han få Engarde dömd med gott samvete.

När rättegången väl är igång börjar Phoenix att komma med diverse anklagelser och hålla långa förhör för att förhindra att rättegången avslutas i förtid.

Till sist så förhörs Shelly de Killer via radio. Han erkänner att han dödade Juan Corrida, men hävdar att det var Adrian Andrews och inte Matt Engarde som anställde honom och hotar med att döda Maya när Phoenix fortsätter förhöret.

I detta läge finner sig Phoenix i ett dilemma: Han måste antingen låta Engarde frikännas (och då låta en oskyldig Adrian Andrews dömas) eller låta Engarde dömas, till priset av Mayas liv.

Innan han hinner bestämma sig tar rättegången en oväntad vändning: Franziska von Karma rusar in med nya bevis som polisen har hittat, däribland ett videoband som visar när Shelly de Killer mördar Juan Corrida.

När de Killer får höra om det blir han förvånad och Phoenix lägger fram en teori om att Engarde spelat in mordet med den dolda kamera som hittades under den föregående dagen för att ha inspelningen i utpressningssyfte. De Killer blir rasande då han anser detta vara ett grovt kontraktsbrott och lovar att släppa Maya på en gång. Istället planerar han att leta rätt på Matt Engarde och döda honom.

För att rädda sig från detta öde erkänner Engarde sin skuld i det hela, samtidigt som han river sönder sitt ansikte. Rättegången avslutas och det blir ett kärt återseende när Maya dyker upp. Karaktärerna diskuterar rättegången och ger sig av för att äta middag tillsammans. När Phoenix får höra att det är han som kommer stå för notan använder han sin mest berömda fras innan eftertexterna rullar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *