fbpx

Här kommer alla skurkarna på en och samma gång

Denna text publicerades ursprungligen på min blogg på Loading.se.

Efter att ha blivit rekommenderad spelet av Johan köpte jag Far Cry 5. Hittills gillar jag det väldigt mycket. Det är ett intressant koncept, läskiga skurkar, roliga uppdrag och, på gott och ont, mycket att göra.

Varför ”på gott och ont”?

Det händer nämligen saker HELA TIDEN. Något jag gillar i öppna världar är att ta mig lite tid att se världen på min väg mellan uppdragen, eller bara utforska lite för mig själv. (Det sistnämnda är varför jag ibland startar upp No Man’s Sky, trots dess brister.) Då är det oftast trevligt om det inte händer så mycket som stör utforskningen, även om lite slumpmässiga inslag är välkomna för att minska förutsägbarheten.

Det kan dock bli för mycket av det goda. Det känns som att jag inte kan göra någonting i Far Cry 5 utan att det dyker upp skurkar som skjuter på mig, eller ett vilddjur som vill äta upp mig, eller en transport jag kan plundra, eller en fånge jag kan frita, osv. Alla dessa är välkomna inslag i spelet tycker jag, men om jag inte kan köra bil i trettio sekunder utan att minst en av dessa saker händer blir det bara jobbigt i längden.

Att få lite tid att slappna av och andas är för mig otroligt viktigt i spel av denna typ, särskilt när det är ett spel med en så fin värld som bara ber om att få utforskas. Då skulle det vara trevligt att få utforska lite i fred. Det är trevligt att det händer saker. Men inte hela tiden.

Stör du dig också på spel där det är full fart varje sekund?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *