fbpx

Livshornets tankar om Nindies Showcase Spring 20. 03. 2018

I början av mars hölls Nintendo Direct, en livestream som visar upp kommande spel till 3DS och Switch. Livshornet samlade sina tankar i ett inlägg som går att läsa här.

I tisdags eftermiddag var det dags för Nindies Showcase Spring. En stream som påminner om Nintendo Direct, men istället ligger det största fokuset på indiespel från olika utvecklare.

Livshornet har återigen skrivit ner sina tankar.

Aleksandars tankar
Eftersom många av mina favoritspel på senare tid har varit indies eller mindre spel hade jag en del förhoppningar om att Nintendos Nindies Showcase skulle kunna bjuda på några intressanta spel. Tyvärr var det innehåll som visades upp inte något för mig. Det som fick mig mest intresserad var portningen av Mark of the Ninja till Switch. Det är ett spel jag länge velat spela, men inte tagit tag i. Nu tror jag det är dags.

Utöver det kommer jag hålla ett extra öga på Just Shapes and Beats och fightingspelet Fantasy Strike.

Det var väldigt konstigt att många indiespelutvecklare utannonserade spel utanför showen som jag personligen kände var mer intressanta, så som Nidhogg 2 och Hyper Light Drifter. Dessa två hade lyft showen en hel del enligt mig.

Alexanders tankar
Om jag ska vara helt ärlig så är jag inte helt imponerad av denna Direct, men den lyckades ändå väcka mitt intresse någorlunda. Lumines spelade jag mycket på min mobil i högstadiet och jag minns att jag hade rätt roligt med det då. Kan nog vara värt att ge Switch-versionen en chans. Bra pusselspel kan man aldrig få för mycket av, liksom.

Mark of the Ninja har jag hört mycket bra om, men aldrig spelat, så det är nog möjligt att jag ger det en chans också. Det andra ninjaspelet, The Messenger, tycker jag också verkar spännande med hur man växlar mellan 8- och 16-bit. Bomb Chicken verkar roligt och själva konceptet är ju fantastiskt. En höna som lägger bomber. Behövs det något mer? West of Loathing har jag också hört mycket bra om, så möjligheten finns att jag kommer ge det en chans på Switch om jag blir sugen. Slutligen tycker jag Bad North verkar spännande också. Roguelite, vikingar och taktik i ett. Kan det bli bättre, liksom?

Isabells tankar
Jag var inte jätteimponerad av det som annonserades utan satt mest och tänkte på hur jobbigt klämkäcka programledarna var. Det känns så opersonligt när man märker hur inövade skämten är.

Får rysningar i hela kroppen.

Det som ändå såg lite intressant ut var Mark of the Ninja och The Banner Saga 3. Två spel som jag inte har spelat tidigare, men har hört väldigt bra om.

Helst av allt hade jag velat se ett datum för när Kentucky Route Zero: TV Edition ska släppas, men det dröjer väl tills dess.

Johans tankar
Lite småsaker som var intressant.

Pool Panic såg roligt på ett hysteriskt sätt. Light Fall påminner på N+ med bättre musik. Två ninjaspel i form av Mark of the Ninja (som är en remaster) och sen The Messenger. Mark of the Ninja är ett bra spel och förtjänar lite mer uppmärksamhet. The Messenger såg intressant ut med sitt sätt att skifta mellan 8-bit och 16-bit.

Det som stack ut för mig var The Banner Saga 3. Älskar de två första spelen i serien och att nu få trean på Switch blir fint.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *