fbpx

Livshornets tankar om Nintendo Direct 08. 03. 2018


Den 8 mars visades Nintendo Direct på Nintendo’s officiella YouTube-kanal. Nintendo Direct är en livestream som pågår i ungefär 30 minuter och visar upp kommande spel till både 3DS och Switch.

Alla i Livshornet satt uppe och tittade.

Nästan alla.

Här nedan är våra samlade tankar om Nintendo Direct 08. 03. 2018.

Aleksandars förhoppningsfulla tankar
Nintendo har haft ett väldigt bra första år där de blandat storslagna nya spel med portar av äldre spel. Sådana som många aldrig fått chansen att testa på i och med att Wii U var en rätt så död konsol under hela dess livstid. Nu är det dags för Switchs andra år och innan den här showen var detta året ett mysterium. Nu är det lite tydligare, för mig i alla fall.

Det enda som faktiskt fick mig att bli taggad var utannonseringen av Super Smash Bros till Switch. Jag vet inte om det är ett nytt Super Smash Bros eller om det är en portning, men namnet och själva videon fick mig att tro att det kunde vara ett helt nytt. Och det är något jag absolut hoppas på då varken Brawl eller Wii U prickade rätt enligt mig. Jag önskar de gjorde som Capcom med Street Fighter 5 och skalade ner på karaktärsgalleriet.

Utöver det och Mario Tennis Aces var det inget som direkt kändes fräscht. Nintendo har fastnat lite för hårt i portningsträsket och Switchen börjar mer likna en konsol där gamla spel hamnar på. Snälla Nintendo, ge mig framtiden. Ge mig mer info om Pokémon, Fire Emblem, Metroid eller varför inte en helt ny spelserie. Det har ju gått bra den senaste tiden.

Alexanders försiktigt optimistiska tankar
Vi kan väl börja med att konstatera det uppenbara: 3DS står med ena foten i graven. Det är kanske inte så konstigt, med tanke på att den är sju år gammal och att Switch är fantastisk i bärbart läge. Att släppa Mario & Luigi-remastern 2019 känns som ett sätt att artificiellt förlänga livstiden lite till. 3DS var en fantastisk konsol, men alla bra saker måste få ett slut. Annars sitter vi där med Assassin’s Creed och Call of Duty igen. Något som förvånar mig är att man inte valde att släppa Luigi’s Mansion-remastern tillsammans med tvåan på Switch. Det kanske kommer i framtiden.

På Switch-sidan verkar det däremot ljust, även om jag gärna skulle vilja se fler nya spel. Å andra sidan är det ju fantastiskt att många spel nu kan upplevas bärbart så väl som stationärt, samt att många fantastiska titlar från Wii U-biblioteket får en ny chans på en populärare konsol. Det var en överraskning att se att Undertale (fantastiskt spel) kommer komma till Switch, även om jag känner mig rätt nöjd med att ha klarat av spelet på PC redan. Något annat överraskande var att det kommer en singleplayer-expansion till Splatoon 2, av alla spel. Den verkar dock riktigt lovande och det kan kanske bli ett köp. Att få testa Switch-versionen av Dark Souls gratis kommer bli intressant och kan nog hjälpa mig bestämma mig vilket format jag ska köpa spelet till, även om Solaire-amiibon är ett starkt argument.

Sist men inte minst: Super Smash Bros. Det diskuteras hejvilt om det är en portning av Wii U-versionen eller något helt nytt, men ärligt talat bryr jag mig inte så mycket. Eller snarare, jag kommer bli glad oavsett vad. Wii U-versionen var ett fantastiskt spel som jag gärna spelar mer av på Switch, men det är ju alltid roligt att se något nytt också. Smash Bros är alltid Smash Bros och Smash Bros är kul.

Jag är lite tveksam kring om Switch och Nintendo överlag kommer ha ett lika fantastiskt år som de hade 2017, men jag är försiktigt optimistisk. Det finns ju ett par spännande titlar iallafall och det skulle inte förvåna mig om de spar ”bomberna” till E3. Kan vi hoppas på ett releasedatum för Bayonetta 3?

Isabells trötta tankar
Jag var egentligen för trött för att titta på streamen, men hörde i bakgrunden att Little Nightmares kommer till Switch. Även om jag inte direkt känner suget efter att spela det igen (spelade det på PS4), så är det alltid roligt när små spelstudios kan nå ut till flera format så att andra kan ta del av upplevelsen. Jag hoppas Little Nightmares passar perfekt till formatet.

Men ja.

Den ultimata frågan är när ett nytt Pokémon-spel ska utannonseras till Switch. 

NÄR?

Johans brutala tankar
Överlag ett okey-ish Nintendo Direct som bjöd på lite blandat innehåll. Mario Tennis Aces såg roligt ut och jag är glad att det underskattade Captain Toad får en ny chans på Switch. Det som förvånar mig mest är väl Crash Bandicoot då den serien varit förknippad med Playstation. Ett datum för Octopath Traveler var trevligt att få likväl som mer material till både Arms och Splatoon 2. Sen förstås ett nytt Smash Bros, behöver egentligen inte säga något mer.

Ställer mig dock lite frågande till att 3DS fortfarande hänger med som en zombie och skulle nog hellre se att Nintendo riktade all fokus på Switch. Hade gärna sett Wario Ware och Luigi Mansion till det formatet istället.

Sen saknades det lite mer info om spel som vi vet är under utveckling. Jag tänker på Metroid, Pikimin och Pokémon. Men kanske Nintendo sparar på krutet till E3?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *