fbpx

Skaffa Crusader Kings II gratis fram till 9 april

Just nu delar Paradox Interactive ut sitt framgångsrika strategispel Crusader Kings II helt gratis på Steam. Om du laddar ner spelet innan 9 april får du behålla det för alltid helt gratis. Värt att lägga märke till här är att det bara är grundspelet som ingår, men det är rea på spelets många DLC.

Crusader Kings II utspelar sig, som namnet antyder, i Europa, Nordafrika och Mellanöstern under korstågens tid. I spelet antar du rollen som en härskare som ska bygga upp en så mäktig dynasti som möjligt, vilket du kan göra genom att erövra andra länder, gifta bort dina barn taktiskt, delta i heliga krig, konspirera mot andra härskare, samt lite andra sätt. Där många andra spel i samma genre fokuserar mer på stater och nationer fokuserar Crusader Kings II på personerna som styr dem, vilket gör spelet till ett mycket mer personligt strategispel.

Alexanders kärleksfulla tankar
Strategigenren har många subgenrer och det skulle vara orättvist att bara utse ett spel till ”bästa strategispelet”. Däremot så skulle jag nog, utan tvekan, kunna utse Crusader Kings II till min favorit inom ”grand strategy”-genren. Att få det gratis är en oförskämt bra deal och jag rekommenderar alla nyfikna att ladda ned spelet och testa. Då spelet innehåller många komplexa system är det rätt krångligt att komma in i, men det tar inte jättelång tid att lära sig det viktigaste.

Dessa komplexa system är det som lägger grunden för att spelet blir helt fantastiskt, då interaktioner mellan dessa skapar intressanta och ibland fullständigt galna situationer (det finns en spelare som lyckades göra en häst till kejsare över det återförenade romarriket) som få andra spel klarar av. Det finns inget sätt att vinna spelet, utan det handlar mer om personliga mål och de historier som berättas om dina härskare och deras familjer.

Spelet har absurda mängder DLC, men jag kan utan tvivel säga att iallafall de större DLC:erna är väl värda sitt pris, då de lägger till nya saker som gör upplevelsen ännu bättre. Det här är, utan tvekan, ett spel du kan blåsa tusentals timmar i utan att tröttna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *