fbpx

Spela som Thanos i Fortnite

Vid det här laget är det nog ingen som missat två av den senaste tidens största braksuccéer: Epic Games spel Fortnite Battle Royale och Marvels film Avengers: Infinity War. Det förstnämnda är ett spel där hundra spelare hoppar fallskärm ned på en ö och slåss tills bara en står kvar levande och den sistnämnda är en film där mängder av superhjältar går ihop för att slåss mot superskurken Thanos, som vill utplåna halva universum.

Från och med igår och en tid framåt går det att kombinera dessa upplevelser till en, genom ett Infinity War-spelläge i Fortnite, där Infinity Gauntlet, den magiska handske Thanos får sina krafter ifrån, släpps ned på ön. Den spelare som plockar upp den förvandlas till Thanos och får (delar av) hans krafter, samt tio gånger mer liv än en vanlig spelare. För att balansera detta markeras Thanos ut på kartan för alla spelare. Om Thanos dör kan en ny spelare plocka upp Infinity Gauntlet och förvandlas till honom.

Alexanders positiva men förvånade tankar

Att Fortnite nyttjar hypen kring Infinity War är för mig inget oväntat, med tanke på att det med en uppdatering kommit ett superhjälteskin och magiska stenar (likt ”Infinity Gems”, de stenar som ger kraft till Infinity Gauntlet) till spelet tidigare. Att det faktiskt blir en officiell crossover förvånar mig lite, men på ett bra sätt. Jag har inte hunnit testa spelläget själv, men snart ska det bli av. På pappret låter det bra, iallafall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *